BW2E veiligheidscampagne genomineerd voor CEWEP communicatie award

De communicatiecampagne die we nu 3 jaar na mekaar voerden met de Belgische waste-to-energy installaties is genomineerd door een CEWEP jury voor de prestigieuze communications award.


youtube video

Preventie- en veiligheidsmensen van Belgian Waste-to-Energy namen 3 jaar geleden het initiatief om deel te nemen aan de Internationale dag voor Veligheid en Gezondheid op het werk, op 28 april. Via een sensibiliseringscampagne vroegen zij specifiek aandacht voor veiligheid op de stortvloer en in de storthallen van waste-to-energyinstallaties. Het doel was om de eigen medewerkers √©n zij die afval aanleveren nog meer bewust te maken van het belang van veilig gedrag.Intussen werd de campgne 3 jaar op rij gevoerd. Dit is niet onopgemerkt voorbij gegaan: de campagne werd door een CEWEP jury genomineerd voor de prestigieuze 'communications award'.  CEWEP is de Europese koepelorganisatie van waste-to-energy installaties. De finale winnaar van de award wordt tijdens het CEWEP congres van 14-16 juni aangeduid via publieksstemming.

Belgian waste-to-energy is apetrots met deze nominatie. Het is fantastisch om te zien dat de volgehouden inspanningen van onze veiligheidsmensen erkend worden. Het is bovendien een eer om als communicatieproject te worden vergeleken met en erkend te worden in de sector op Europees niveau. 

Een campagne met een personal touch

BW2E koos voor een heel persoonlijke aanpak om de boodschap over te brengen. Met alle chauffeurs werd een korte babbel gehouden. Tijdens dit gesprekje kwam het belang van veilig gedrag naar boven. Chauffeurs kregen ook een kleine attentie mee als dank voor hun medewerking aan de actie. Via de sociale media deelde BW2E een aangrijpend filmpje: op basis van waargebeurde feiten toont het aan welke de gevolgen kunnen zijn van onveilig gedrag.  Een ludieke flyer gaf aan waar de gevaren in schuilden en hoe hieraan kan verholpen worden.

In de aanloop naar de veiligheidsdag sturen de exploitanten van de installaties veiligheidsinstructies voor aanvoeren en lossen van afvalstoffen opnieuw door naar de bedrijven en openbare besturen die afval aanleveren. Het is de bedoeling dat zij deze zouden gebruiken in opleidingen en toolboxmeetings voor chauffeurs. 

 


CEWEP - The Confederation of European Waste-to-Energy Plants
Member of CEWEP