Memorandum

Samengevat in 2 pagina’s beschrijft het memorandum van ‘Belgian Waste-to-Energy’ welke rol onze vzw opneemt in de circulaire economie en waar wij in de komende jaren met onze leden aan willen werken.

Wat is 'waste-to-energy'?

Waste-to-energy is de term die gebruikt wordt om te verwijzen naar het verbranden van afvalstoffen met terugwinning van energie.

Werken bij BW2E-leden

De leden van BW2E zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Spreekt deze boeiende sector jou wel aan, kijk dan op onze vacature-pagina naar ons aanbod.

Over BW2E

Belgian Waste-to-Energy, kortweg BW2E, groepeert alle 14 Belgische installaties die huishoudelijk én vergelijkbaar restafval verwerken met terugwinning van energie. In totaal zetten zij jaarlijks 2,78 miljoen ton afval om tot energie en materialen voor vandaag en morgen.

Jaarlijks produceren zij meer dan 1,5 miljoen MWh elektriciteit die gedeeltelijk  hernieuwbaar is. Dit komt overeen met de energiebehoefte van 430.000 gezinnen.

Daarnaast leveren BW2E-leden warmte aan residentiële of industriële warmtenetten.

Nieuws

In 1969 werd in de regio van IMOG het startschot gegeven om een oplossing te vinden voor het hygiënisch probleem dat ontstond door de...

Lees meer

De werken op de site van Biostoom Beringen vorderen gestaag. De levering en plaatsing van de turbine vormde alweer een belangrijk moment.  Met het...

Lees meer

Gedurende de nacht van 23 op 24 april werd de laatste van de 2 ovenlijnen van de afvalenergiecentrale van IVM uit gebruik genomen. De installatie ligt...

Lees meer

CEWEP - The Confederation of European Waste-to-Energy Plants
Member of CEWEP