10 jaar BW2E!

Op 25 juni 2009 werd Belgian Waste-to-Energy boven het doopvont gehouden! 10 jaar later...

Memorandum

Samengevat in 2 pagina’s beschrijft het memorandum van ‘Belgian Waste-to-Energy’ welke rol onze vzw opneemt in de circulaire economie en waar wij in de komende jaren met onze leden aan willen werken.

Impact van COVID 19

De Corona-COVID 19 crisis impacteert ook de waste-to-energysector. Onze installaties krijgen minder bedrijfsrestafval aangeboden omdat tal van bedrijven noodgedwongen de deuren hebben gesloten. Ook worden geplande onderhoudsbeurten tijdelijk uitgesteld omdat onze buitenlandse contractoren en hun medewerkers niet in België geraken. Meer dan ooit is een veilige en duurzame verwerking van restafval nodig. BW2E staat in nauw contact met haar leden. Samen doen we er alles aan om de continuïteit van de dienstverlening te blijven verzekeren met oog voor de veiligheid van al onze medewerkers.

Over BW2E

Belgian Waste-to-Energy, kortweg BW2E, groepeert alle 14 Belgische installaties die huishoudelijk én vergelijkbaar restafval verwerken met terugwinning van energie. In totaal zetten zij jaarlijks 2,78 miljoen ton afval om tot energie en materialen voor vandaag en morgen.

Jaarlijks produceren zij meer dan 1,5 miljoen MWh elektriciteit die gedeeltelijk  hernieuwbaar is. Dit komt overeen met de energiebehoefte van 430.000 gezinnen.

Daarnaast leveren BW2E-leden warmte aan residentiële of industriële warmtenetten.

Nieuws

Minister verleent omgevingsvergunning nieuwe afvalenergiecentrale ISVAG

Lees meer

ISVAG LEVERT EERSTE WARMTE

Lees meer

Fuifzaal ‘t Sas, de muziekacademie, de centrumschool, residentie De Leie en enkele appartementsgebouwen worden nu verwarmd met restwarmte van Imog. ...

Lees meer

CEWEP - The Confederation of European Waste-to-Energy Plants
Member of CEWEP